Welkom Op Mijn Site

Acteur /zanger/regisseur

Ik ben van ’50 uit ‘beatstad’ Den Haag, werd in ’69 student sociologie in ‘rood Amsterdam’  en vond in ‘77 de perfecte combinatie als acteur en zanger bij de linkse rocktheatergroep Werk in Uitvoering in Groningen. Ik bleef er tot 1985 en beleefde hoogtepunten met programma’s als Overlast en De Oplossing?, waarvan de verfilming genomineerd werd voor een Gouden Kalf. In het theater volgden rollen bij o.a. het RO-Theater en muziektheaterproducties als Ik Jan Cremer, Little Voice, West Side Story, Blood Brothers en Mamma Mia! en Saturday Night Fever. Vanaf nov. ’23 speel ik de rol van Jacob in de voorstelling Huis van Sarah van Theater Makers Radio Kootwijk.

Vanaf 1990 was ik regelmatig te zien op de t.v. Ik speelde hoofd- ,bij- en gastrollen in meer dan dertig t.v.-series, waarvan de bekendste GTST, Baantjer en Flikken Maastricht zijn.

Ik was regisseur van musicals als ‘Jekyll & Hide’, ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ en CHESS en div. theaterconcerten. In 2022 Symphonica Stadshagen in Zwolle.

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn werk. Ik ging van rock langs jazz naar grieks. Ik was vier jaar zanger van het griekstalige trio Ano Kato en haalde met die band zelfs de griekse radio en t.v. Met toppers uit de wereldmuziek heb ik in 2008 de c.d. “Als een vreemde” opgenomen (Te vinden op Spotify). Mijn huidige band heet Het Blauwe Uur. Een kwartet met heerlijke ‘Europeana’….liedjes uit Nederland, Frankrijk, Portugal, Italië, Griekenland en de Balkan. En ik mag ze zingen! In het Nederlands! (Agenda: Zie knop Laatste Nieuws)

Ik schreef de scripts voor de familievoorstellingen ‘Knibbel Knabbel Knuisje’ en ‘De Kameleon Ontvoerd’ en vele liedteksten en vertalingen.

Met mijn geboortedatum 5 december ben ik al jaren de ‘enige echte’ Sint voor Kids & Media Entertainment én ‘voor mezelf’.

Alle vlogs die ik als Sinterklaas voor het Dagblad van het Noorden maakte (en andere) vind je op de FB-site ‘Vind de Sint’

Naast mijn theater- en tv-werk ben ik sinds 1985 werkzaam als trainingsacteur.

Welkom Op Mijn Site

Acteur / Theathermaker

Ik ben van ’50 uit ‘beatstad’ Den Haag, werd in ’69 student sociologie in ‘rood Amsterdam’  en vond in ‘77 de perfecte combinatie als acteur en zanger bij de linkse rocktheatergroep Werk in Uitvoering in Groningen. Ik bleef er tot 1986 en beleefde hoogtepunten met programma’s als Overlast en De Oplossing?, waarvan de verfilming genomineerd werd voor een Gouden Kalf. In het theater volgden rollen bij het RO-Theater en vrije producties als Ik Jan Cremer, Little Voice, West Side Story, Blood Brothers en Mamma Mia! en Saturday Night Fever en vorig seizoen in de lokatievoorstelling ‘Iemandsland’. Ik speelde en zong de titelrol in het muziektheaterstuk “Franciscus, troubadour van God” van componist Edwin Schimscheimer, waarvan ook een tv-versie werd gemaakt i.s.m.het Metropole Orkest.

 

Vanaf 1990 was ik regelmatig te zien op de t.v. Ik speelde hoofd- ,bij- en gastrollen in meer dan dertig t.v.-series, waarvan de bekendste GTST, Baantjer en Flikken Maastricht zijn.Ik regisseerde diverse muziektheaterproducties: o.a ‘Jekyll & Hide’, ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ en ‘Later is Nu’ met o.a. Joke Bruijs en Charly Luske. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn werk. Ik ging van rock langs jazz naar grieks. Ik was vier jaar zanger van het griekstalige trio Ano Kato en haalde met die band zelfs de griekse radio en t.v. Met de band Nomades maakte ik een mix van grieks, balkan en jazz.

 

Met toppers uit de wereldmuziek heb ik in 2008 de c.d. “Als een vreemde” opgenomen. Bij het hoofdstuk “nieuws” vind je informatie over hoe deze cd te bestellen. Het Blauwe Uur is een nieuw muziekproject! Een trio met gitarist Ron Glasbeek en accordeoniste Conny Essbach met heerlijke ‘Europeana’….liedjes uit Nederland, Frankrijk, Griekenland en de Balkan. En ik mag ze zingen! In het Nederlands! Ook ben ik als schrijver actief. Ik schreef o.a. de tekst voor de familievoorstellingen ‘Knibbel Knabbel Knuisje’ en ‘De Kameleon Ontvoerd’ en nu vooral als vertaler van de buitenlandse songteksten van Het Blauwe Uur.

 

Ik werk al jaren als acteur in trainingssituaties.